نشست بررسی و واکاوی روند انتخابات مجلس دوازدهم با حضور دکتر حسینی معاون محترم پارلمانی رییس جمهور در دانشگاه یزد تالار اندیشه برگزار شد.
نشست بررسی و واکاوی روند انتخابات مجلس دوازدهم با حضور دکتر حسینی معاون محترم پارلمانی رییس جمهور در دانشگاه یزد تالار اندیشه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید استان یزد جلسه بررسی و واکاوی انتخابات پیش رو با حضور دکتر حسینی معاون محترم پارلمانی رییس جمهور و اساتید بسیجی استان، در تالار اندیشه دانشگاه یزد برگزاری شد.
در این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از کلام نورانی وحی، حاج آقا تولایی مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری بیاناتی در فضایل حضرت زهرا سلام الله علیها ایراد فرمودند و سپس جناب آقای دکتر دهقانی اشکذری ضمن عرض خیر مقدم، گزارشی ارائه فرمودند پس از ایشان آقای جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی مواردی را در خصوص انتخابات پیش رو و قوانین مطرح نمودند.
دکتر سیدمحمد حسینی در این نشست که در دانشگاه یزد برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته بسیج ضمن اشاره به موضوع غزه و رشادتهای حماس گفت: خوشبختانه شاهد یک تفکر و فرهنگ بسیجی در منطقه هستیم. حماس، انصارالله یمن، حزبالله لبنان و ... همه اینها ناشی از یک فرهنگ بسیجی است.
وی افزود: اتفاقات غزه و عملیات حماس علیه اسرائیل، یک تحول و نقطه عطفی در منطقه ایجاد کرده است که جهان را تحت تاثیر قرار داده است. ما هرچه بیشتر بتوانیم فرهنگ بسیجی را زنده نگه داریم آثار و برکاتش را خواهیم دید.
وی تصریح کرد: جنگ یک قوانین خاصی دارد. در جنگ غزه بحث نقض حقوق بشر و حقوق بینالملل بشردوستانه مطرح است. اسرائیل غاصب با حملات وحشیانه خود و به شهادت رساندن هزاران زن و کودک حقوق بینالملل را نقض کرده و رسوای عالم شده است.
دکتر حسینی اظهار کرد: ما در این راستا در جنگ رسانهای موفق بودیم. اخباری که از حماس منتشر شد دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد. دنیا تشنه اخبار است و استادان میتوانند با همفکری و هم اندیشی در این مسأله موثر واقع شوند و پاسخگوی ابهامات باشند.
وی در ادامه با اشاره به بحث انتخابات گفت: مشارکت هرچه بیشتر و بهتر مردم مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است و این تکلیف و وظیفه شما استادان است که واقعا تاثیرگذار هستید و شما استادان میتوانید پیشگام در این امر باشید.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اهمیت بحث انتخابات، درصد کمی از مردم این موضوع را دنبال میکنند و با توجه به محدودیت زمانی که داریم باید اطلاعرسانی خوبی صورت گیرد. برای مشارکت بیشتر مردم، دولت و نهادهای انقلابی مسئول هستند.
دکتر حسینی ضمن اشاره به اهمیت امیدآفرینی در میان مردم گفت: اگر امید در جامعه باشد و مردم بدانند نمایندگان خدمتگزار مردم هستند و به مشکلاتشان رسیدگی میکنند میتوانند در مشارکت هر چه بیشتر مردم تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: باید روحیه خودباوری و اعتماد به نفس داشته باشیم و کارهای بزرگی که در کشور انجام شده را به درستی به مردم تبیین کنیم.
وی تصریح کرد: استادان به واسطه اینکه در رشتههای مختلف حرفی برای گفتن دارند، در جامعه، گروه مرجع به حساب میآیند. و تمام دانشجویان، کارکنان و جامعه میتوانند از دیدگاههای آنان استفاده کنند.
به گفته دکتر حسینی زمان زیادی تا انتخابات باقی نمانده است و میطلبد همه ما احساس مسئولیت کنیم تا انتخاباتی رقابتی، سالم و با رعایت امنیت و در راستای منافع کشور داشته باشیم، قطعا اعضای هیأت علمی به ویژه اعضای هیأت علمی بسیجی که مسائل کشور را رصد میکنند و دارای انگیزه هستند میتوانند اثرگذار باشند.
معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی یک رای میتواند سرنوشتساز باشد گفت: مجلس شورای اسلامی یک مجلس صوری نیست و مجلسی واقعی است و تاثیر بسزایی در کشور دارند. اگر با دولت اهداف عالی نظام را دنبال کنند میتوانند کارهای بزرگی انجام دهند.
دکتر حسینی اظهار کرد: با توجه به پمپاژ یاس و ناامیدی که در کشور توسط دشمنان نظام انجام میشود، اساتید باید وارد کار شوند و راهکار ارائه دهند. ضعف و کاستی وجود دارد که باید برطرف شود. البته در راستای جهتگیری کلی و ریلگذاری که انجام شده کارها در حال انجام است و تاکنون اقدامات بزرگی انجام شده که برای مردم ملموس نیست.
وی یادآور شد: در سال گذشته یک بحرانی ایجاد شد که عدهای از داخل و خارج از کشور به دنبال براندازی نظام بودند و با اینکه یک اجماع جهانی علیه نظام ایجاد شده بود خوشبختانه همه دست به دست هم دادیم و این مراحل را پشت سر گذاشتیم و کشور رو به بهبود است.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت بحث شرکتهای دانشبنیان از منظر مقام معظم رهبری گفت: خوشبختانه در این مجلس قانون خوبی برای شرکتهای دانشبنیان تصویب شد و حمایتهای خوبی در جهت کمی و کیفی صورت گرفت و این امر یک نقطه قوت است و تمام شما دانشگاهیان میتوانید در این مسیر موثر باشید.
دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری انتخابات یک سرمایهگذاری است. هر رای مردم در صندوق یک سرمایه برای کشور است. انتخابات از جهات مختلف بسیار برای کشور مهم است و از وجهه بینالمللی نیز بسیار تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: همه ما میتوانیم در اصل مشارکت اثرگذار باشیم. افرادی باید وارد مجلس شوند که دلسوز، متعهد و کارآمد باشند و منافع و مسائل کشور در اولویت آنها باشد. دولت، پیش ثبت نام را بر اساس قانون جدید انجام داده است و خوشبختانه مشارکت خوبی صورت گرفته است.
به گفته این مقام مسئول، فرصت انتخابات برای بالا بردن سطح آگاهی مردم، مغتنم است و میتوان از این مسیر، مسائل کلان کشور و ظرفیتها و در کل بینش سیاسی مردم را ارتقاء داد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت بحث قانون اساسی تاکید کرد: اعضای هیأت علمی باید قانون اساسی و اینکه قوه مقننه چه نقشی دارد را مرور کنند و بررسی کنید چقدر مردم این قانون را میشناسند و اهمیت آن را درک میکنند.
وی افزود: وزارت کشور با تمام توان در حال انجام کار است. همه نهادها باید در این راستا مشارکت داشته باشند. از سوی صدا و سیما بالغ بر ۲۰۰ کانال برای هر حوزه انتخابیه راهاندازی خواهد شد تا افراد در این فضا ایدهها و نظراتشان را با مردم در میان گذارند و این امکان فراهم شود که مردم بین افرادی که داوطلب شدند بهترینها را انتخاب کنند.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: پیشبینی میشود در انتخابات امسال مشارکت خوبی خواهیم داشت که هم تبعات داخلی و هم آثار جهانی برای کشور خواهد داشت.
نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر نیز در این نشست با اشاره به اصلاح قانون انتخابات گفت: در سال ۹۵ مقام معظم رهبری سیاستهای کلی انتخابات را ابلاغ کردند و در مجلس دهم مبتنی بر این سیاستها بهصورت کلی طرحی به نام اصلاح قانون انتخابات مجلس ارائه شد و در مجلس یازدهم با توجه به چالشهایی که وجود داشت در صدد برآمدیم تا در زمینه سیاستهای ابلاغی رهبری در زمینه انتخابات، اقدام مؤثری انجام دهیم و در نهایت، طرح جامعی تدوین و اصلاحاتی که مطابق با بندهای سیاستهای کلی بود در آن انجام شد.
دکتر محمدصالح جوکار تصریح کرد: سازوکارهای نحوه رسیدگی به صلاحیتها کاملاً شفاف شده است و تلاش بر آن بود تا فرصت کافی به نامزدها برای اعتراض و ارائه اسناد داده شود و همچنین پاسخگو کردن نهادهای نظارتی برای ارائه دلیل رد صلاحیتها در صورت درخواست نامزدها فراهم شده است.
وی افزود: در بحث تبلیغات نیز چارچوبهای خوبی تعیین شده است و دستگاههای عمومی و دولت میتوانند به شرط عدالت، در این امر مساعدت داشته باشند.
دکتر جوکار اظهار کرد: با مطالعه این قانون درمییابید که چه ارزشهایی در آن نهفته است و در آینده برای کشور مثمر ثمر خواهد بود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد نیز در این نشست ضمن تسلیت ایام فاطمیه گفت: محبت حضرت زهرا(س) نعمت عظیمی است که خداوند به ما ارزانی داشته است.
حجتالاسلام محمدحسن تولایی گفت: تنها چیزی که دستگیر ما خواهد بود، حب اهل بیت و اشکی است که برای آنها میریزیم. اشک ریختن برای اهل بیت به ویژه برای حضرت فاطمه زهرا(س) بسیار ارزشمند است.
وی تاکید کرد: با مطالعه باید عمق شناخت و معرفتمان را از اهل بیت و حضرت زهرا(س) بیشتر کنیم. ما باید در تمام طول زندگیمان، دقایقی را برای شناخت اهل بیت اختصاص دهیم.
افزودن دیدگاه جدید