گفتوگو با استاد بسیجی دانشگاه یزد به مناسبت کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
گفتوگو با استاد بسیجی دانشگاه یزد به مناسبت کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
عضو هیات علمی بخش علوم سیاسی دانشگاه یزد معتقد است؛ از اساسیترین شرایط موفقیت آدمی در تمام عرصهها، شناخت دشمن است، در عرصه طبیعی، انسان تا آنجا که دشمن را شناخته و در دفع آن کوشیده، به موفقیت دست یافته است.
به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید ؛ دکتر اکبر غفوری استاد بسیجی و عضو هیات علمی دانشکده حقوق، علوم سیاسی و تاریخ - بخش علوم سیاسی به مناسبت سالگرد ۲۸ مردادماه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه یزد گفت: از اساسیترین شرایط موفقیت آدمی در تمام عرصهها، شناخت دشمن است، در عرصه طبیعی، انسان تا آنجا که دشمن را شناخته و در دفع آن کوشیده به موفقیت دست یافته است. دشمنشناسی در همه میدانها، از مسائل اساسی و مهمی به شمار میرود که به انسان بصیرت میبخشد؛ تا در راه رسیدن به هدف، دوست را دشمن و دشمن را دوست نگیرد.
وی افزود: چه بسا امتهایی که در طول تاریخ در اثر غفلت از دشمنان و فقدان آگاهی و بصیرت لازم سیاسی و اجتماعی، در شناخت توطئههای بیگانگان و اتخاذ مواضع به موقع و صحیح توسط نخبگان و خواص آن جامعه به سرنوشتی هلاکتبار منجر گردیدهاند.
وی با بیان اینکه دشمنشناسی اولین درس خداوند به آدمی است به آیهای از قرآن و روایاتی از بزرگان اشاره کرد و گفت: خداوند در قران میفرماید: «قلنا یا آدم ان هذا عدو لک و لزوجک فلا یخرجنکما من الجنه فتشقی»؛ به آدم گفتیم که ای آدم بدان که ابلیس دشمن تو و همسر توست، پس مراقب باش تا شما را از بهشت آواره نکند که در رنج افتی. ( طه /117 ). امیرمومنان علی(ع) نیز در کلام خود در اینباره میفرماید: «من نام عن عدوه انبهته المکاید »؛ کسی که در برابر دشمنش به خواب رود (از او غافل بماند) حیلههای (غافلگیرانه دشمن) او را از خواب بیدار میکند. امام خمینی (ره) نیز میفرماید: «نباید غافل باشیم، ما باید بیدار باشیم و توطئههای آنان را قبل از اینکه با هم جمع بشوند، خنثی کنیم». مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نیز میفرمایند: «یک ملت باید دشمن را بشناسد، نقشه دشمن را بداند و خود را در مقابل آن تجهیز کند».
دکتر غفوری اذعان کرد: بررسی تاریخ تحولات سیاسی ایران نشان میدهد که در هر کجا که دشمن را نشاختیم ضربههای خسارت باری بر ما تحمیل شده است که از جمله آن شکست نهضت ملی شدن نفت از طریق کودتای ۲۸ مرداد بود که توسط انگلیسی ها طراحی شده بود با عنوان «عملیات چکمه» و توسط آمریکاییها تحت عنوان عملیات «تی. پی. آژاکس » و همچنین عوامل نفوذی آنها در داخل ایران، (شبکه مخفی شاپور ریپورتر (فرزند اردشیر جی از حامیان اصلی رضاخان در کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹) و اسدالله علم و برادران رشیدیان ) اجرا شد؛ البته رهبران فعلی آمریکا بارها بر دخالت خود در کودتا اعتراف کرده و اسناد آن را منتشر کردهاند.
وی افزود: علیرغم توصیههای آیتالله کاشانی به دکتر مصدق مبنی بر عدم اعتماد به آمریکاییها و اینکه تکیه به آمریکا برای مقابله با انگلستان اشتباه است، اما متاسفانه وی به آنها اعتماد کرد و آنها بر علیه نهضت ملی شدن نفت که در زمان خود حرکت مترقی بود دست به کودتا زدند و متاسفانه این نهضت به شکست انجامید .
این عضو شورای بسیج کانون دانشگاه یزد تصریح کرد: در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم برخی دولتها با اعتماد به وعدههای آمریکا خسارتهای جبرانناپذیری را بر ملت ایران وارد کردند که امیدواریم این تجربههای تلخ درس عبرتی شود برای برخی که هنوز هم راه حل مشکلات کشور را تکیه به آمریکا میدانند و این در حالی است خداوند در قرآن میفرماید: «ولا ترکنوا الی الذین ظلموا فتمسکم النار»؛ و به کسانى که ستم کردهاند متمایل مشوید که آتش [دوزخ] به شما مىرسد.
افزودن دیدگاه جدید