بسیج اساتید درصدد جهش تولید علم در کشور است
بسیج اساتید درصدد جهش تولید علم در کشور است
به گزارش روابط عمومی بسیج اساتید گفتگویی که به مناسبت روز بسیج اساتید با دکتر محمدعلی ایرانمنش استاد تمام دانشکده علوم ریاضی و مسؤول کانون بسیج اساتید دانشگاه یزد در آستانه سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید است.متن مصاحبه به شرح ذیل است:
با سلام و عرض ادب. لطفا درباره تاریخچه ایجاد بسیج اساتید ، هدف و فعّالیّت های آن توضیح دهید.
بسم الله الرحمن الرحیم.
شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا به پیشنهاد نیروی مقاومت بسیج در جلسه 490 مورخ 27/9/80، آیین نامه تشکیل بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور را تصویب کرد. هدف از تشکیل بسیج اساتید، تحقّق آرمان های حضرت امام خمینی (ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقّق دانشگاه اسلامی و اشاعه تفکر بسیجی دردانشگاه ها بوده است.
بسیج اساتید چگونه می تواند به تولید علم در دانشگاه ها کمک کند؟
از جمله اهداف تشکیل سازمان بسیج اساتید و در کنار سایر اهداف، مشارکت در برگزاری همایش ها و نشست های علمی و فرهنگی، مشارکت در انجام تحقیقات مورد نیاز کشور از طریق برقراری ارتباط و همکاری با سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی، مراکز دانشگاهی، مؤسّسات و انجمن های علمی و پژوهشی، ارائه ی خدمات مشاورهای به دانشجویان در زمینههای علمی، تحقیقاتی و فرهنگی و نیز برگزاری اردوهای علمی فرهنگی برای اعضا و خانواده های آنان است که اگر زمینههای لازم برای تحقق این اهداف ایجاد شود، بدون شک گامی بزرگ در جهت تولید علم در دانشگاه ها خواهد بود. ضمن اینکه بسیاری از محققین برجسته دانشگاهی از اعضای بسیج اساتید هستند و فعّالیّت آنها نقش مؤثری در تولید علم در دانشگاه ها دارد.
عزم بسیج اساتید برای استفاده از توان حداکثری تمام نیروهای دانشگاهی ، به منظور اعتلای همه جانبه دانشگاه چیست؟
بسیج اساتید تلاش دارد تا زمینه جذب حداکثری همکاران دانشگاهی را فراهم سازد. البته در شرایط فعلی و ویژهای که وجود دارد برخی از برنامهها دچار تاخیر شدهاند.
پیوند بسیج اساتید با بسیج دانشجویی و کارمندی و تعاملات با هر یک از آنها چگونه است؟
همانطور که میدانید این سازمانها ساختار و نقش متفاوتی دارند؛ اما معمولاً در زمینههای فرهنگی اهداف مشترک بسیاری دارند. به ویژه چون مسئولین بسیج اساتید و دانشجویی عضو شورای فرهنگی دانشگاه هستند، این تعامل فرهنگی مؤثر خواهد بود.
لطفا نقش بسیج را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی، فناوری تشریح فرمایید.
بسیج و بویژه بسیج اساتید با انجام موارد زیر تلاش دارد تا نقش مؤثری داشته باشد.
مقابله با جنگ نرم دشمن در حوزه فرهنگی و اجتماعی؛
کمک به یافتن راه های گسترش اشتغال بویژه اشتغال مولد؛
اجرای برنامههای مناسبتی در زمینههای مذهبی؛
پیشنهاد طرحهای پژوهشی و فنآوری به مسئولین دانشگاه .
امسال از سوی مقام معظم رهبری سال «جهش تولید» نامگذاری شده؛ چه اقداماتی در رابطه با شعار سال انجام داده اید.
با توجه به نوع فعّالیّت در دانشگاه ها شاید مهمترین اقدام افزایش تولیدات علمی باشد. درصدد هستیم تا بتوانیم زمینة مساعدتهای فکری و مالی برای همکاران بسیجی به منظور تحقق شعار سال را فراهم کنیم. از طرفی ایجاد و ترویج روحیّه انقلابی و جهادی راهگشای بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی است.
در رزمایش همدلی مؤمنانه و طرح مواسات، با توجّه به نوع ارتباطی که با ارگان های بسیج مردمی دارید، چه اقداماتی انجام داده اید؟
همانطور که اطلاع دارید بسیج در تمامی صحنههای خدمت رسانی نقشی فعّال و تاثیرگذار داشته و دارد. در موضوع مبارزه با ویروس covid19 و نیز در رزمایش همدلی مؤمنانه و مواسات، بسیج اساتید با جمعآوری هدایا و کمکهای همکاران دانشگاهی و بویژه همکاران بسیجی و تحویل به مراکزی مانند بهزیستی و مراکز بهداشتی و درمانی انجام وظیفه نموده است که جا دارد از تکتک همکاران دانشگاهی که در این رزمایشها شرکت داشتهاند تشکر نمایم.
یکی از معضلات جامعه، بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی است. نقش بسیج اساتید را در کمک به حل این معضل چگونه می بینید؟
به طور مشخص کارگروه تولید و اشتغال مرکز پژوهشهای راهبردی بسیج اساتید استان در این زمینه کاملاً فعّال است که امیدواریم نتایج ارزشمندی توسط این کارگروه بهدست آید. در عین حال بسیج اساتید برای کمک به رفع معضل بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی آمادگی هر نوع همکاری با مسئولین دانشگاه را اعلام مینماید.
فعّالیّت های بسیج اساتید در سطح دانشگاه است یا سایر اقشار جامعه بویژه محرومان را هم در بر می گیرد؟
به طور طبیعی و در حالت عادی در سطح دانشگاه است ولی در شرایط خاص، مانند سایر بسیجیان از هیچ کمکی به سایر اقشار و بخصوص محرومان دریغ نورزیده است که در بحث رزمایش های مقابله با کرونا و همدلی مؤمنانه شاهد آن بودیم.
نظرتان درباره ایجاد اندیشکده در بسیج چیست؟ این اندیشکده ها می توانند مانند اتاق فکر، مشکلات مراکز آموزشی، فرهنگی، اقتصادی و .... را رصد و برطرف سازند؟
اندیشکدهها و پژوهشکدههای مختلفی در حال حاضر در سطح بسیج اساتید استان وجود داشته و فعّالیّت دارند. از جمله ی آنها میتوان به پژوهشکده شهید الله دادی و حلقه های صالحین اشاره کرد.
فکر می کنید تفاوت بسیج استادان دانشگاه با بسیج سایر ارگان ها و ادارات چیست؟
به نظر من تفاوت عمده در نوع عملکرد آنهاست. در واقع انتظار میرود با توجه به بدنة تشکیلاتی بسیج اساتید نقش بسیار مؤثری در رفع مشکلات جامعه با تبیین راهکارهای مناسب و علمی ایفا کنند.
بسیج استادان دانشگاه تا چه حد با سمنها (سازمان های مردم نهاد) همکاری و تعامل دارد؟
بسیج اساتید در چارچوب اساسنامه خود همواره با سازمانهای مردم نهادی که در جهت اعتلای نظام جمهوری اسلامی و منویّات مقام معظم رهبری گام برمیدارند، آماده همکاری است.
در شاخه های علمی، فرهنگی، پژوهشی آموزشی، اجتماعی، رفاهی و .... فعالیت ها به چه صورت است؟
در حال حاضر از نظر تشکیلاتی معاونتهای آموزش، فرهنگی، علمی-پژوهشی، تأمین و تربیت نیروی انسانی، تحلیل و بررسی و مالی و اداری در بسیج اساتید دانشگاه وجود دارند که در زمینههای ذکر شده فعّال هستند. بسیج اساتید دانشگاه در حال حاضر در زمینههای رفاهی و صنفی همکاران مأموریت تعریف شدهای ندارد.
چنانچه مطلب خاصی مدّ نظرتان هست، لطفا بیان فرمایید.
از لطف شما برای معرفی بسیج اساتید تشکر میکنم و از همکاران علاقهمند جهت عضویت رسمی در بسیج اساتید دانشگاه دعوت میکنم. امیدوارم همه ما در پیشبرد اهداف عالی نظام و ایجاد جامعه مهدوی کوشا باشیم. والسلام علیکم و رحمه الله.
افزودن دیدگاه جدید