print

مادران عاشورایی نسل حسینی تربیت می‌کنند/ما در دانشگاه عاشورایی باید مادرانی باشیم که نسل ما حسینی شود

به نقل از خبرگزاری فارس در یزد بی‌بی مرضیه نقیب‌القراء در گفتگو با خبرنگار، با عرض تسلیت به مناسبت شهادت دردانه امام حسین (ع) حضرت رقیه (س)، گفت: این بانوی سه‌ساله نام، یاد و کیفیت جان باختنش عواطف هر انسانی را برمی‌انگیزد و با یک ارزیابی دقیق درمی‌یابیم که ما باید راه روشن زندگی، حرکت نوین، پویایی و با طراوت زندگی را ازآنجا پیدا و در زندگی به‌کارگیریم.

وی با اشاره به اینکه ما باید پیام‌های این حماسه را بشناسیم و سبک زندگی ما سبک زندگی حسینی و زینبی باشد، افزود: چنانچه خودمان را در دانشگاه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) قرار دهیم و وارد کلاس خرابه شام شویم باکمی تأمل، زلال تربیت و ارتباط عاطفی بین پدر و فرزند را حس می‌کنیم.

عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه دینی یزد بیان کرد: هنگامی‌که سر پدر را روبروی این بانوی سه‌ساله قرار می‌دهند، این گفته‌های عاطفی می‌رساند رفتار و اقتدار و محبت عاطفی حاکم بوده که ایشان این‌گونه اظهار می‌دارند که پدرجان چه کسی شمارا با خونت خضاب کرد، چه کسی رگ‌های گردن شمارا برید و چه کسی مرا در این کودکی یتیم کرد.

نقیب‌القراء تصریح کرد: مسلماً این جملات از یک منبع عاطفی و آن از ناحیه خانواده و در رأس خانواده از پدر و مادر نشأت گرفته و ما باید در تربیت فرزندان، رفتارها و رویکردهایمان در زندگی یک عملکرد متعادلی باشد و دنیا و آخرت را ببینیم و این فقط باقدرت ایمان مقدور می‌شود.

وی تأکید کرد: ما باید در تربیت فرزندان علاوه بر ایجاد زمینه‌های خوب، زمانه شناس هم باشیم که این دو مقوله به دست پدر و مادران فراهم می‌شود و خانواده‌ها بدون در نظر گرفتن سن و سال فرزندان باید اعتدال و میانه‌رو باشند؛ زیرا حالت افراطی و تفریطی رفتارهای نامطلوب آینده فرزندان را به بار می‌آورد و لازمه آن برنامه، شناخت و آگاهی است.

عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی استان یزد با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) که می‌فرمایند: گنج‏هاى روزى در وسعت اخلاق نهفته اذعان داشت: مادران امروز با نقش جامعه‌شناسی و نقش جامعه نگری خود درعین‌حالی که در تربیت آسان بگیرند، نظارت و مراقبت از فرزندان خود نیز داشته باشند و توانمندی‌های فرزندان خود را در نظر بگیرند.

نقیب‌القراء بابیان اینکه رفتارهای ما با کودکان باید حساب‌شده و به‌روز باشد، تصریح کرد: چنانچه ما اخلاص در تربیت، غفلت نورزیدن، مراقبت‌های به‌جا و مواظبت‌های به‌جا را داشته باشیم، می‌توانیم فرزندانی صالح تربیت کنیم.

وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) که می‌فرمایند: فرزندان خود را برحسب اخلاق خوب تربیت کنید؛ زیرا آن‌ها به زمانی غیر از زمان شما تعلق دارند، اظهار داشت: برخی از تربیت‌های سنتی در حال حاضر جوابگو نیست و باید تربیت‌ها به‌روز و این به‌روز بودن با شناخت و آگاهی به دست می‌آید.

به گفته‌ی استاد حوزه علمیه خواهران یزد چنانچه مادران ما برای فرزندان خود وقت بگذارند، شناخت پیدا کنند و در تربیت فرزندان حوصله به خرج دهند، زندگی و فرزندان آن‌ها حسینی به بار می‌آید و ما در دانشگاه عاشورایی باید مادرانی باشیم که نسل ما حسینی بار آید.

نقیب‌القراء در پایان بابیان اینکه مادر موفق، مادری است که عاطفه و احساس حسینی داشته باشد و این جزء بامحبت، اخلاص و تواضع به وجود نمی‌آید، خاطرنشان کرد: مادران ما باید رفتارهای حرفه‌ای، نیازسنجی، شناخت و مدیریت زمانی داشته باشند و از رفتارهای اضطراب‌آور و تنش‌زا خودداری کنند و چنانچه این موارد را عمل کنیم، فارغ‌التحصیلان خوبی از دانشگاه حضرت امام حسین (ع) خواهیم بود.

عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد گفت: مادران در تربیت فرزندان حوصله به خرج دهند تا زندگی و فرزندان آن‌ها حسینی به بار آید و ما در دانشگاه عاشورایی باید مادرانی باشیم که نسل ما حسینی شود.